Serwis wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one wykorzystywane w celu zapewnienia poprawnego działania serwisu i tworzenia statystyk. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień dot. przechowywania plików cookies w Twojej przeglądarce. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na Twoim komputerze. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Plików Cookies
x
Urząd Miasta Zielona Góra Biuletyn Informacji Publicznej
Urząd Miasta Zielona Góra
ul. Podgórna 22
65-424 Zielona Góra
e-mail:

tel.: 68 45 64 100
fax: 68 45 64 155
Newsletter
Uruchom Czytanie Strony
sobota, 20 kwietnia 2024 r.

Aktualności

Dodano: 2012-10-09 Autor:
Informacja archiwalna
 <br />Opis: Dariusz Lesicki, Zastępca Prezydenta Miasta Zielona Góra przygotował śledzia "po zielonogórsku".
W dniach 2-3 października w Zielonogórskiej Palmiarni odbyły się Targi Wyposażenia Gastronomii, Sklepów i Biur SAS 2012. Targi otworzył Dariusz Lesicki, Zastępca Prezydenta Miasta Zielona Góra, który na dobry początek przygotował szybkie i proste danie - przystawkę ze śledzia "po zielonogórsku".
 
Była to bardzo udana impreza, co odczuły osoby, które w dniach targowych chciały zaparkować swój samochód w okolicach Winnego Wzgórza. Organizatorem targów była firma SAS - działający od 1990 roku dostawca kompleksowego wyposażenia gastronomii, sklepów i biur. W targach uczestniczyło ponad 25 wystawców z całego kraju.
 
Targi różniły się od wielu innych imprez targowych. Zastosowana otwarta forma zabudowy stoisk oraz urok miejsca sprawiły, że zwiedzający płynnie przechodzili pomiędzy urządzeniami wielu wystawców. Prezentowane produkty - często dużych rozmiarów - elegancko prezentowały się w otoczeniu egzotycznej roślinności. Dużym zainteresowaniem zwiedzających cieszyły się aktywne stoiska gastronomiczne, prowadzone m. in. przez firmę Stalgast, RM Gastro i Primulator oraz ogólnopolskiego dystrybutora żywności do sektora HoReCa - firmę Farutex.
 
W pierwszym dniu targów zorganizowano "Zielonogórskie mistrzostwa gastronomiczne młodych adeptów sztuki kulinarnej", w których zmierzyło się 5 uczniów ZSiPKZ w Zielonej Górze. Dwa dni targowe przyciągnęły ponad 500 zwiedzających, co należy uznać za duży sukces. Wśród zwiedzających byli m. in. przedstawiciele lokalnych władz, instytucji publicznych, lubuscy restauratorzy oraz biznesmeni wielu innych branż.
« powrót